Svi ljubitelji čitanja znaju da je leto pravo vreme za fikciju i imaginarne priče. Ove godine, veliki pisci poput Elizabeth Gilbert, Margaret Atwood i Karen Kilgariff vratili su se na scenu sa novim delima. Ho3 magazine je za vas izdvojio samo neke od najboljih naslova koje morate pročitati ovog leta.

1. The Bride Test

Nakon prve knjige Helen Hoang koju smo obožavali, pod nazivom The Kiss Quotient, nije čudo da se njen drugi roman našao na našoj listi. Priča prati glavnog junaka Khaia Diepa koji veruje da nema osećanja. Pod izgovorom da ima autizam, njegova porodica ga šalje u Vijetnam da pronađe savršenu mladu.

2. Pride, Prejudice and Other Flavors

Svako mora poneti ovu knjigu na odmor. Neurohirurg Dr Trisha Raje ne može da zadovolji svoju zahtevnu porodicu. U potrazi za iskupljenjem ona sreće šefa pod imenom DJ.

3. I’ll Never Tell

Ukoliko ste u potrazi za dobrom misterijom, najiskrenije vam preporučujemo da pročitate ovu knjigu.

4. City of Girls

Najnovniji roman Elizabeth Gilbert dešava se u prošlosti. Vivian, žena od 95 godina, odlučuje da podeli svoju ljubavnu priču koja se desila u 1940-tim. Ova knjiga je savršeni spoj požude, skandala i zabave.

5. On Earth We’re Briefly Gorgeous

Ocean Vuong objavio je istoimenu pesmu 2014. godine. Sada nam je predstavio roman pod tim naslovom i mi jedva čekamo da ga pročitamo.

6. Mrs. Everything

Radnja romana smeštena je u 50-te godine prošlog veka i prati živote dveju sestara tada i u sadašnjosti.

7. The Friend Zone

Kristen Petersen upoznala je savršenog momka, ali on želi veliku porodicu. Iako je to obično plus za žene, Kristen se sprema da obavi operaciju posle koje će biti neplodna. Možete očekivati suze i smeh uz ovu knjigu, prateći odluke ove mlade žene.

8. Dark Age

Najnoviji roman Piercea Browna nastavlja da prati priču Darrowa koji je prognan iz republike koju je sam osnovao.