Zvanične informacije iz Vašingtona nagoveštavaju ponovni koncept društveno-odgovornog poslovanja kompanije Amazon. Tehnološki gigant rešio je da iznova plasira promociju u vidu vrednosne kartice od 25$ i pokloni je svim učesnicima koji dobrovoljno odluče da prođu kroz 3D skener.

Prema izveštajima globalnog tehnološkog medija – CNET, ovaj vid akcije pokrenut je na inicijativu jednog od zaposlenih u kompaniji Mashable. Online obrazac sadrži sva uputstva i zahteve vezane za sesija 3D skeniranja. Od učesnika se u jednoj od sesija zahteva da pristanu na skeniranje u odeći koja prati liniju tela ili pak u bikiniju. Predviđeno vreme sesija 3D skeniranja je 30 minuta.

Amazon je naglasio da je esencijalna svrha ovog projekta usmerena ka proučavanju ljudske anatomije. Svi podaci i rezultati dobijeni tokom skeniranja, čuvaju se u tajnosti i služe za unutrašnje potrebe kompanije.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem online obrasca do najkasnije 30. juna. Program će biti ispraćen u Amazonovim kancelarijama u Njujorku. Potpisuje se posebna vrsta ugovora koja proklamuje čuvanje poslovnosti.