Apple je ugradio mikrofone za detektovanje spoljnih šumova u AirPods Pro slušalice, čime se isti poništavaju. Sistem za ukidanje zvukova je dosta sličan sa Beats Solo Pro, s tim što su Appleove slušalice minijaturnog oblika. Noise cancellation podešen je da identifikuje zvukove okruženja do 200 puta u sekundi.

Postoje tri silikonske navlake u različitim veličinama, koje se dobijaju u kutiji. Softverski audio test napravljen je da pouzdano obaveštava korisnike o pravoj veličini. Zasnovan je na merenju nivoa zvuka u ušima u poređenju sa vibracijama, koje dolaze iz zvučnika. U opticaju je i transparentan režim, kako biste mogli da uživate u muzici, a da pritom ostanete u kontaktu sa okruženjem.

AirPods Pro su otporne na vodu i znoj, stoga ih komotno možete koristiti dok ste na treningu. Apple obećava da baterija može da izdrži četiri i po sati kontinuiranog rada.

Prema dostupnim informacijama, AirPods Pro slušalice naći će u ponudi 30. oktobra, prvobitno na američkom tržištu po ceni od 249$.