Engleski modni brend, Richard Allan, osnovan je davne 1962. godine. Buntovan i hedonistički život Londona tokom 60-ih godina prošlog veka, oličen u izrazu “raskalašni London”, sada je dobio svoje mesto u svakodnevnim modnim interpretacijama 21. veka.

Kako se jesen približava, kolekcija je dizajnirana u magičnim, mirnim bojama ovog godišnjeg doba. Printovi su drugo ime za brend Richard Allan. Šare su preuzete iz arhive brenda, nadahnute Piccadily ulicom, egzotičnim palmama i grčkim muzama. Već isprobani geometrijski oblici Richarda Allana oživeće H&M modu 21. veka.

Kolekcija je tipično ženska, a u ponudi su: plisirane suknje, haljine, pantalone, košulje, rolke i drugi modni dodaci. Posebno su naglašene marame zbog njihove univerzalne primene u modi.

“Raskalašni London iz 60-ih godina je legendarna era životopisnih dezena i veselog duha, koja se oseća i dan-danas. Apsolutno smo oduševljeni da sarađujemo sa najboljim dizajnerima printa našeg doba. Uzimajući klasične vintidž printove na maramama i smeštajući ih u savremen kontekst, kolekcija “Richard Allan i H&M” je ženska i snažna, sofisticiranog duha”, izjavila je Maria Östblom, direktorka ženskog odeljenja H&M-a.

Richard Allan x H&M kolekcija u ponudi je od danas u svim H&M prodavnicama i putem njihovog veb-šopa. Cene će se okvirno kretati od 7.99 do 39.99 britanskih funti.