Od dana kada je postala Prva dama Amerike, Michelle Obama poznata je kao jedna od najbolje stilizovanih žena sveta. Njen uticaj je u svetu mode toliko veliki, da se svaki komad odeće u kome se pojavi munjevitom brzinom rasproda. Svesna toga, Michelle ne propušta priliku da pomogne mladim i novim dizajnerima da se popnu na modnu scenu, pa je tako za inauguraciju odabrala haljinu kreatora Jason Wu-a.

Iako smo navilki na besprekorni stil bivše Prve dame, ona se na promociji svoje knjige Becoming u Njujorku pojavila u do sada neviđenom izdanju: šljokice, sjaj, raskoš. Istina je da ne bismo mogli da zamislimo Michelle u ultra visokim sjajnim čizmama i neon-žutoj haljini, ali priznajemo da nas je ovoga puta zaista oduševila svojim samopouzdanjem i hrabrošću, koji su, složićete se, podjednako efektni koliko i sam autfit.

U pitanju su komadi modne kuće Balenciga, brenda koji je namenjen modernim ljudima koji žive u trenutku, pa je Obamin izbor veoma logičan i simboličan – oslobođena odgovornosti koje je imala kao Prva dama, želela je da nam pokaže ko je ona zaista: jaka i pozitivna žena koja se usuđuje da stane na crtu i slavnoj zvezdi serije Seks i grad, Sarah Jessica Parker, čije ime se poistovećuje sa stilom. Ovoga puta Michelle ju je u tome nadmašila.