Snagu i kvalitet svojih proizvoda Samsung nam dokazuje iz dana u dana. Ovoga puta, udružio je snage sa Xiaomijem i upoznao nas sa smartfon senzorom od 108MPISOCELL Bright HMX, koji drži rekord po kvalitetu u svetu kamera za mobilne telefone.

Samsungov senzor broji 1/1.33-inča, što praktično znači “vrh” najvećih i najkvalitetnijih kamera senzora ikad napravljenih. Sastavljen od više od 100 miliona piksela, senzor je idealan za fotografisanje u mraku. Naime, u kombinaciji sa Tetracell tehnologijom (takođe Samsungov izum), četiri piksela se grupišu u jedan i stvara se svetlija slika od 27MP. Proces spajanja piksela takođe optimizuje kvalitet video zapisa, dozvoljavajući 6K rezoluciju u brzini od 30 frejmova po sekundi.

“Na projektu ISOCELL Bright HMX kamere, Huawei i Samsung su radili od konceptualnog do proizvodnog nivoa, što je rezultiralo ingenioznim senzorom od 108MP. Posebno nam je drago što naš senzor, pre dostupan samo za DSLR kamere, od sada može da se implementira u smartfone”, ponosno je izjavio suosnivač i predsednik kompanije XiaomiLin Bin. Izgleda da Xiaomi i Samsung dele isto mišljenje po pitanju brzorazvijajuće, mobilne tehnologije.

Masovna proizvodnja ISOCELL Bright HMX senzora otpočeće krajem meseca, prema zvaničnim izveštajima Samsung korporacije.