Novootkrivena smetnja na aplikaciji Skype za Android mobilne uređaje uzrokuje automatsko javljanje na pozive bez dozvole korisnika. Prema podacima AndroidPolice, korisnici su se oglasili na Microsoft forumu navodeći da problem sa aplikacijom traje od sredine januara ove godine.

Greška je najverovatnije uzrokovana Microsoft specifikacijom kojom je Skype modernizovan 2014. godine. Svrha Microsoft komponente u Skype sistemu zasnovana je na omogućavanju korisnicima da automatski pozivaju njihove kućne brojeve. Korisnicima je trebalo da bude osigurana mogućnost isključivanja ove opcije. Međutim, masovne žalbe pristižu iz razloga što i pored isključivanja automatskog javljanja na pozive, aplikacija uporno odgovara na navedene zahteve.

Prema nezvaničnim podacima, Microsoft ulaže napore za otklanjanje smetnje. Korisnici Microsoft foruma preporučuju kao prvu pomoć korišćenje Skype Preview. Reč je o beta verziji programa, koju možete pronaći na Google Play Store-u. Druga opcija je da deinstalirate Skype, dok ne dobijete obaveštenja o potpunom uklanjanju blokade u funkciji.

Napišite nam u komentarima da li ste i vi bili suočeni sa ovim problemom.