Kao što se to dogodilo tokom 2017. godine, adidas glorifikuje veliki Bavarski festival piva, predstavljajući dva nova modela.

Ovogodišnji modeli, izvorno nazvani “Munchen Made in Germany”, prate ustaljenu tradiciju u dizajnu i konstrukciji. Adidas se i ove godine postarao da se svi posetioci prepuste pravom hedonizmu. Totalno opuštanje na festivalu je zagarantovano. Na radost svih posetilaca i sladokusaca tradicionalnog nemačkog pića, festivalske patike su otporne na pivo. Možete da “cirkate” koliko god poželite, a da ne razmišljate da l’ će vam se patike isprljati. Dodatni polet će vam pružiti natpis “prost” odnosno “živeli”, smešten na bočnoj strani. Funkcionalnost je zadovoljena prisustvom DPBR sloja, koji štiti patike od spoljnih uticaja.

Nadahnuće proizilazi iz kožnih pantalona sa tregerima, tzv. lederhosen. Za nemačka poimanja, lederhosen su atribut muškosti. Patike dolaze u originalnom tamnobraon izdanju i novom – bež. Kraftovane od višeslojne, “full-grain” kože, patike kriju simboliku festivala u dekoraciji na peti, koja nalikuje bavarskim perecama.

U kampanji za Oktobarfest modele učestvuju top model Lena Gercke, reper Sido i fudbalska zvezda David Alaba. Minhenski duo možete naći na sajtu BSTN po ceni od 200€. Oktobarfest održaće se u periodu od 21. septembra do 6. oktobra 2019.