U 2019. godini susretali smo se sa raznovrsnim uređajima iz sveta tehnologije, od gejminga do pametnih satova. Posebno ako se osvrnemo na spektakularne pametne telefone pomislimo – da li postoji granica u tehnološkim otkrićima? Sa druge strane, 21. vek bez tehnologije ne bi mogao da opstane. Skoncentrisali smo se na ovogodišnji pravac ove ekstremno napredne industrije i za vas izdvojili uređaje koji su probili led.

Oculus Quest

Šta god da mislite o Facebook mreži, ona zna kako da ostane u trendu. VR/AR uređaji doživeli su veliku revoluciju u poslednjih nekoliko godina. Facebook je podržao Oculus Quest, koji je označio značajnu promenu. Bežični gadžet pokreće snažan Qualcomm Snapdragon 835 procesor, pa vam za njegovu upotrebu nisu potrebne velike konzole, PC-evi ili smartfoni.

Samsung Galaxy S10

Verovali ili ne, prvi Samsung Galaxy S1 pojavio se 2010. Devet godina kasnije, Samsung izbacuje desetku. Južnokorejski titan visoko se kotira na tržištu mobilne tehnologije, čemu je doprinela poslednja serija impresivnih ekrana i mnogostrukih kamera. Uz sve to, Samsung je lansirao i “ekonomsku” verziju S10e sa dosta pristupačnijom cenom za niže društvene staleže.

iPad Mini 5

Maleni uređaj napravljen je da traje. Predstavlja efikasnu alatku za čitanje, gledanje filmova i igranje igrica. Ove aktivnosti omogućava 7.9-inčni Retina displej, 3GB RAM-a i prva generacija Apple olovke. Spoljašnjim izgledom, iPad Mini 5 podseća na prethodne generacije, ali se poboljšanje ogleda u funkcijama.

Google Pixel 3a

Google je nakon plasmana Pixel 3 i Pixel 3XL telefona, pokrenuo alternativne verzije – Pixel 3a i Pixel 3aXL. Očekivano, niže serije imaju sporije performanse, ali drže do neverovatno funkcionalne kamere sa Night Sight modom, koji pravi visokokvalitetne fotografije HDR+ rezolucije.

Sony WF-1000XM3

Sony bežične slušalice uključuju aktivnu mogućnost eliminisanja spoljnih šumova. Tome doprinosi “noise cancelling” tehnologija. Ako tragate za izdržljivim slušalicama, otpornim na vodu i znoj, pogodnim za teretanu, WF-1000XM3 se dobro rangiraju.

Huawei P30 Pro

Iza kompanije Huawei stoji veoma burna godina. Svedoci smo američkih sankcija, optužbi i Googleove “crne liste”. Međutim, Huawei mobilna kamera pomera granice u fotografisanju, snažno prkosi konkurenciji i posle svih pritisaka. Ocenjena je kao jedna od najprestižnijih sa periskopskim telefoto objektivom, čiji sistem omogućava 5X optički zum. Četvorostruke kamere su smeštene na poleđini, gde se specijalno izdvaja selfi kamera od 32MP.

Dyson V11 Absolute Vacuum

Kompanija Dyson, renomirani britanski proizvođač usisivača, patentovala je “štapni” usisivač. Vakuum model može da radi do sat vremena, ima mogućnost automatskog podešavanja u zavisnosti od tipa poda i LCD ekran za pokazivanje nivoa baterije. Iako usisivač ne spada u “uzbuđujuću” tehniku, složićemo se da je Dysonova naprava veoma korisna.

Fitbit Versa 2

Kako bi fitnes bio zanimljiviji, Fitbit Versa realizovao je drugu seriju pametnih satova. Pomoću ovog sata, kvalitet vašeg života može se izmeriti. U svakom trenutku, pouzdano ćete znati otkucaje srca i preporučeni vodič za zdrav život. Sat koristi Alexa glasovnog asistenta, pritiskom na jedno dugme, proveravate vreme, podešavate podsetnike i dobijate momentalne odgovore.