Najnovija Diznijeva pustolovina Avantura u džungli sa Emili Blant i Dvejnom Džonsonom u glavnim ulogama na veliko platno pred domaću publiku stiže 28. jula. Ulaznice za film su već u prodaji.

Film je inspirisan poznatim tematskim parkom iz Diznilenda Avantura u džungli koji podrazumeva uzbudljivu avanturu krstarenja divljim rekama i borbu sa egzotičnim zverima. Kapetanu malog broda Frenku Volfu (Dvejn Džonson) ulazi u život i remeti mir istraživačica Lili Hafton (Emili Blant). Ona dolazi iz Londona i nagovara ga da krenu divljim i nepredvidivim Amazonom u potragu za magičnim drvetom koje može isceliti sve, ali se i okrenuti protiv dobra ukoliko padne u ruke pogrešnih ljudi.

Sa lađom koja je nošena divljim brzacima Amazona za čijim je kormilom čuveni „Stena“ i svojim ciljem zaokupljenom istraživačicom dr Lili, film Avantura u džungli estetikom podseća na kultni filmski klasik Indijana Džouns.

Reditelj filma Džama Kolet Sera, poznat po svojim filmovima Siroče i Opasnost iz dubine, je o radu na filmu rekao:

„Avantura u džungli je dobro poznata pustolovina. To je jedan od originalnih parkova u Diznilendu, koju je zapravo dizajnirao Volt Dizni. Svi ga vole, ne samo zato što postoji već dugo, već zato što je to jedina vožnja u kojoj može uživati cela porodica. Možete da povedete bebu i baku, film u kojem čitava porodica može zajedno da uživa“.

Zanimljivo je da je u filmu korišćen španski jezik iz 16. veka, a takođe se može čuti zvuk Omagua jezika iz severozapadnog Brazila kako bi se što uverljivije dočarala amazonska regija i divljina podneblja.

Film će svoj bioskopski život započeti 28. jula, karte za projekcije su već u prodaji.