Nekada težak posao istovremeno može da bude i jedan od najlepših na svetu, kao što je slučaj sa poslom Sare Lin, fotografa i direktora fotografije u čuvenom časopisu National Geographic. Ovaj jedinstveni i mnogima omiljeni časopis približava nam najudaljenije predele, objašnjava nepoznate običaje i otkriva nam brojne tajne naše planete i svemira. Ipak, National Geographic je najpoznatiji po impresivnim fotografijama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Svake godine krajem novembra, NG sa ponosom objavi izbor najboljih fotografskih ostvarenja koja su nastala u tekućoj godini. Ove godine, gospođa Sara Lin imala je veoma zahtevan zadatak: morala je da pregleda preko dva miliona fotografija i sastavi izbor od 100 najboljih iz različitih kategorija koje se dalje kvalifikuju za najbolje fotografije National Geographica za 2018. godinu. Iako je direktorka fotografije ovog prestižnog časopisa u svom životu pogledala, kako kaže, više fotografija nego što zvezda ima na nebu, bilo joj je izuzetno teško da izabere samo 100 fotografija, jer je konkurencija bila moćna i vrlo uverljiva u svojim interpretacijama i vizualnom izražavanju.

Da bismo vam dočarali našu opčinjenost fotografijama kojima su sjajni fotografi ovekovečili čudesan svet u kome živimo, izabrali smo tek nekoliko od 100 najboljih, i to veoma nasumično, jer, zaista, svaka od njih neverovatno prija oku.