Gucci je jedan od omiljenih svetskih brendova, poznat po inovativnim i bezvremenskim dizajnima. A u poslednje vreme, čini se da je zastupljen baš svuda. Ali, koliko zapravo znate o ovom brendu? Izdvojili smo pet činjenica o Gucci-ju koje sigurno niste znali.


Guccio Gucci započeo je svoju karijeru malom kompanijom proizvoda od kože u Firenci, 1921. godine. Prethodno radno iskustvo u poznatom hotelu Savoy, inspirisalo ga je da istančani ukus engleskog plemstva udahne svojim proizvodima.


Gucci-jevi prvi klijenti bili su pasionirani ljubitelji, zbog kojih je počeo da proizvodi opremu namenjenu aristokratskim jahačima.


Dok je Italija bila pod diktaturom fašista 1940-ih, bilo je teško pronaći kožu, pa je kompanija eksperimentisala sa drugim materijalima kao što su lan i trska. Torbe sa drškama od trske postale su toliko popularne da se i danas proizvode.


Čuveni svileni šal sa cvetnim printom prvi put je napravljen na lični zahtev nikoga drugog, do Grace Kelly 1966. godine.


Gucci mokasine sa prepoznatljivom šnalom uvrštene su u kolekciju Instituta za kostime u njujorškom muzeju Metropoliten, 1985. godine.