George L. Koroneos, dugogodišnji tech bloger, predstavio je na svom Twitter profilu rezultat rada 5G mreže. U poređenju sa 4G tehnologijom koju većina ljudi danas koristi, 5G mreža ima neuporedivo veću brzinu. Koroneos je do ovog zaključka došao tako što je uporedno testirao 5G i 4G mrežu na Samsung Galaxy S10.

Koroneos je prvo konektovao telefon na Verizon 5G mrežu. Nakon toga testirao je brzinu interneta putem preuzimanja različitih sadržaja. Mreža 5G omogućila je download od 1098 Mbps što je gotovo 1GB u sekundi, tako da su rezultati bili više nego zapanjujući. Prosečna 4G LTE konekcija obezbeđuje brzinu od 20Mbps, dok 4G LTE-napredna konekcija jedva dostiže 40Mbps. U realnom tehnološkom svetu, ova demonstracija dokazuje da je 5G konekcija skoro 28 puta brža u odnosu na svog 4G prethodnika.

Kako biste bili u mogućnosti da koristite 5G mrežu, morate posedovati uređaj koji je za to osposobljen. Pre samo nekoliko dana, SAD su dobile svoj prvi 5G telefon, kada je Verizon izbacio Samsung Galaxy S10 5G po početnoj ceni od 1.300$. Kompanija Apple ne planira realizaciju 5G mreža sigurno do početka 2020. godine, dok Huawei i LG rade na lansiranju 5G smartphone uređaja, koje možemo očekivati uskoro i na tržištu.