Svi smo već znamo napamet bezbroj puta ponavljanu mantru da je doručak najvažniji obrok dana. Ali, često imamo tendenciju da se u nedostatku vremena opredelimo za pekaru ili neku drugu manje zdravu opciju.

Ho3 magazine je za vas pripremio listu 7 zdravih i brzih doručka za koje vam neće biti potrebno više od 10 minuta. Uz ove recepte uspećete da održite izbalansiran i zdrav način ishrane a nećete žrtvovati puno slobodnog vremena.

1. Instant ovsene kaše

Ovsene pahuljice su jedna od namirnica koju će vam svaki nutricionista preporučiti za dobar početak dana. Uz opciju instant ovsenih kaša, potrošićete svega par minuta na pripremu. Naš predlog je da preko stavite sezonsko voće i badame i time obogatite ovaj već ukusni doručak.

2. Energetske kuglice od čokolade i kikiriki putera

Svi imamo vremena za čokoladu ujutru, zar ne? Ova ukusna poslastica je prepuna zdravih sastojaka kao što su ovsene pahuljice, čia semenke, lan i kakao.

3. Proteinske kutije

Svi vaši jutarnji problemi biće rešeni uz ovako izbalansiran doručak. U kutiju možete staviti voće kako biste namirili potrebu za šećerom i vitaminima dok će vam jaja, sir i koštunjavo voće biti savršen izvor proteina za početak dana.

4. Zdravi keksići

Za ovaj doručak će vam biti potrebno svega nekoliko minuta, a moći ćete da ga jedete nedeljama. Sve što vam je potrebno jeste 5 sastojaka, a u to možete dodati i čokoladu, koštunjavo ili suvo voće.

5. Sendvič sa jajima i šunkom

Zaboravite na sendviče iz pekare prepune aditiva i nezdravih sastojaka. Za samo par minuta kod kuće možete spremiti zdraviju verziju koristeći proteinski ili beskvasni hleb.

6. Mini palačinke sa borovnicama

Da li postoji nešto slađe od ovih mini palačinki? Ovaj doručak može biti gotov za svega 30 minuta i može se jesti odmah ili ga možete napraviti prethodno veče i podgrejati u mikrotalasnoj peći. Naš predlog je da preko njih staviti malo meda.

7. Vegetarijanski burito

Pored toga što je ovo sjajna opcija za sve vegetarijance i vegane, burito može biti idealan izvor proteina za doručak. Da bi obrok bio zdraviji, koristite ražene tortielje i nafilujte ih zelenom salatom, jajima, pasuljem i avokadom.