Nakon sklopljenog partnerstva tokom prošle, adidas i Zound, švedska tehnološka kompanija, oglasili su se sa projektom “prvih sportskih slušalica”. Kompanija Zound doprinela je tehnološkom razvoju projekta i dizajnu, dok se adidas pobrinuo da ljubitelji fitnesa testiraju proizvod i daju realan fidbek. Osnovna namena slušalica je da zadovolje raznovrsne sportske potrebe.

FWD-01 je naziv prve kolekcije slušalica. U pitanju su bežične slušalice sa performansama, koje nude trajanje od 16 sati sa automatskom pauzom i zamenu bubica. Slušalice su magnetne i možete ih ležerno nositi oko vrata kada nisu u upotrebi. Kako se radi o slušalicama specijalizovanim za sportske aktivnosti, u toku trčanja moći ćete da čujete zvukove okruženja. Velika pogodnost su takođe materijali otporni na znoj. Adidas FWD-1 biće dostupne od 25. septembra po ceni od 149$.

RPT-01 je druga kolekcija bežičnih slušalica. RPT-01 imaju bateriju sa kapacitetom od 40 sati i USB-C konektorom za brzo punjenje. Oznaka IPX4 garantuje vodootpornost. Sa težinom od 209g, ove slušalice su idealne za zahtevne sportske treninge. Adidas RPT-01 sa cenom od 169$ prodavaće se od 25. septembra.

“Glavni cilj ovog projekta je da ispunimo očekivanja vernih obožavalaca adidasovih patika i sportske opreme”, podvukla je Ella Renneus, dizajnerka u Zoundu.