Sedam godina nakon tragične smrti popularne pevačice Amy Winehouse, organizovaće se svetska turneja gde će posthumno nastupati kao hologram.
Koristeći se modernom tehnologijom, svi njeni klasici dobiće novi digitalni aranžman, a sam hologram biće propraćen live bendom, pevačima i teatralnom scenografijom.
“Ovo je ostvarenje naših snova”, izjavio je pevačicin otac, Mitch Winehouse, i dodao kako je “Videti našu ćerku kako nastupa nešto što se ne može rečima opisati. Njena muzika dotakla je srca mnogih i neopisivo nam je drago što ona nastavlja da živi uz pomoć tehnologije.”
Sama turneja najavljena je na ovogodišnjoj gala večeri Amy Winehouse fondacije, koja za cilj ima prevenciju zloupotrebe alkohola i droge.
Iako ovo nije prvi put da hologrami velikih zvezda nastupaju (Michael Jackson, Tupac i dr.), nisu baš svi bili oduševljeni idejom o njenom “vaskrsenju”.
Naime, popularna društvena mreža Twitter je eksplodirala usled tvitova ogorčenih fanova koji smatraju da se ovde radi o pukoj eksploataciji pevačice i lošoj nameri da se prljavo zaradi novac.