Grandiozni događaj u Kupertinu ozvaničio je sve specifikacije vodeće iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max linije. Telefoni su podržani Super Retina XDR displejom. Spomenuti displej je najprestižniji po kvalitetu u dosadašnjim iPhone serijama. Trostruki sistem kamera je pravi “tehnološki san”. Kamerni modul čine standardna, širokougaona i telefoto kamera.

Obe premium verzije su vodootporne na dubini do četiri metra u vremenskom razmaku od 30 minuta. Super Retina XDR displej obezbeđuje širok spektar boja i prirodniji prikaz slike.

Čipset A13 Bionic je najbrži patent iz svoje kategorije. Iphone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max radiće po principu ovog čipa. S tim u vezi, očekuje se dodatno ubrzanje svih funkcija. Najvažnija pogodnost A13 Bionic čipa je u nenarušavanju rada baterije. Na praktičnoj osnovi, iPhone 11 Pro imaće četiri sata duže trajanje baterije u poređenju sa iPhone XS-om, dok će iPhone 11 Pro Max prednjačiti sa čak pet sati trajnije baterije u odnosu na iPhone XS Max.

Širokougaona kamera hvata prikaz u četiri puta široj dimenziji. Standardna kamera omogućava tzv. “noćni režim”. U “portret režimu” postoji opcija izbora između standardne i telefoto kamere, koje uz pomoć frejminga daju izvrsne portrete grupe ljudi. Video mod podržava 4K rezoluciju.

Iphone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max dolaze u četiri boje: zelenoj, sivoj, srebrnoj i pastelno roze. Svi telefoni imaju kućište od nerđajućeg čelika. Veliki izlazak zakazan je za 13. septembar, a isporuke kreću od 20. septembra. Cene će iznositi 999$ i 1099$ u zavisnosti od modela.