Ukoliko ste propustili Festival čokolade koji je nedavno održan u Dorćol Platz-u, ne brinite se, neke od najboljih čokolada sveta možete probati već danas u jedinstvenoj prodavnici čokolade Valentina i Karanfil, u Gospodar Jevremovoj. Iako smo do sada imali priliku da zavirimo u razne specijalizovane radnje, a među njima i čokolaterije, Valentina i Karanfil se svojom ponudom izdvaja od ostalih. Ova čokolaterija donela je u Beograd jedan potpuno drugačiji i do sada neviđeni koncept – bean to bar, koji podrazumeva potpunu posvećenost proizvođača čokolade. Ljudi koji prave bean to bar čokolade kontrolišu čitav proces proizvodnje – od nabavke sirovina do finalnog proizvoda i pakovanja.

U čokolateriji Valentina i Karanfil može se naći veliki broj bean to bar čokolada iz celog sveta, a svaka ima različite sastojke i drugačiji način pripreme – lični pečat proizvođača. Ovde svako može da nađe čokoladu po svom ukusu. Na policama se nalaze čokolade čije cene su slične cenama u supermarketima, ali i ekskluzivne i skupe čokolade.

Valentina i Karanfil nije samo mesto gde možete kupiti čokoladu vrhunskog kvaliteta, već i savršeno dizajnirani kutak veselih boja u kome možete predahnuti i razbistriti misli. U tome, prema verovanju drevnih Maja, najbolje vam može pomoći magični kakao koji vraća snagu, osvežava i otvara svačije srce. Ovde ga, osim u tablama, možete pronaći i u toploj čokoladi, ali i u hladnoj tečnoj.

U hladnim zimskim danima možete se ugrejati i čajevima bogatog ukusa iz specijalne selekcije Kusmi čajeva koji su nastali u carskoj Rusiji. Za one koji preferiraju alkoholna pića, tu su čačanska šljivovica, portugalski porto i francuska i italijanska vina.