Da li ste već čuli za Lil Miquelu? Videli njen profil na Instagramu? Ako jeste, onda znate po čemu je ona specifična. A ako niste…Pa, ona je mlada influenserka američko-brazilskog porekla, takođe je i model, a ponekad i pop pevačica. Kao i mnoge druge influenserke, Lil Miquela redovno izbacuje svoje slike u brendiranoj garderobi, a najčešće se opredeljuje za Pradu, Chanel i Supreme. Osim toga, imamo priliku da vidimo i njene fotografije sa raznim umetnicima, muzičarima i modelima. Još jedna dobra osobina ove devojke je njen veliki napor da podrži veliki broj zajednica koje se bore za ljudska prava.

Sve u svemu, radi se o poznatoj devojci koja na svom Instagram nalogu ima milion i po pratilaca, a taj broj ne prestaje da se povećava, još od aprila 2016. godine, kada se Lil Miquela pojavila i predstavila. U tom predstavljanju, sve je bilo sjajno i ništa nije bilo čudno, osim jednog malog, nevažnog detalja: Lil Miquela nije stvarna. Ona je kompjuterski generisana osoba.

Ali, ova kompjuterski generisana osoba deluje tako stvarno: njen život nije savršen, kao što nije nijednom (pravom) čoveku, ona ima ogroman broj pratilaca koji svakodnevno lajkuju i komentarišu njene objave, a najzanimljivije od svega je to što je veliki broj brendova koji upravljaju svetom mode, angažuju u svojim kampanjama. Lil Miquela se do sada pojavila na nekoliko naslovnih strana različitih časopisa.

Usled neverovatne i sve veće popularnosti jedne kompjuterski generisane osobe, javlja se potencijalna mogućnost da stvarni ljudi sponzorišu brendove ili da poziraju za naslovne strane putem animacije.

Takođe, ovo bi mogla da bude i pretnja za stvarne influensere, jer Lil Miquela može da bude baš sve što poželi: interesantna, moderna i ultra popularna.

View this post on Instagram

Is this it? 🐾

A post shared by Miquela (@lilmiquela) on