Nije recept za čarobni napitak, već za uspešan brend.

Duže od jednog veka, gotovo za sve ljude sveta, par Leviski predstavlja prvu asocijaciju na farmerke i na džins uopšte. Drugačije ne bi ni trebalo da bude, s obzirom na to da je kompanija Levi’s farmerke i izmislila davne 1873. godine. Najpoznatiji model u istoriji farmerki upravo je Levi’s 501 i teško je pronaći univerzalniji komad garderobe: nosili su ga naši roditelji, Steve Jobs, Kanye West, George Clooney, ali i naši profesori, rođaci… Uglavnom, ljudi iz baš svih slojeva društva i sa najrazličitijim sferama interesovanja. I nema osobe koja ne prepoznaje tu malu crvenu etiketu sa belim slovima koja je zašivena za plavi džins, ili logo koji podseća na raširena krila slepog miša.

Međutim, ovi logotipi nisu uvek postojali – na samom početku Levi’s je bio poznat kao ,,brend dva konja”, jer je prvi logo predstavljao dva konja koja razvlače par neuništivih, ekstremno kvalitetnih farmerki. Dva konja ostala su zaštitni znak brenda od 1873. kada je vlasnik radnje, nemački emigrant, Löb Strauss, koji je kasnije promenio svoje ime u Levi, zajedno sa krojačem Jacob Davis-om patentirao prve farmerke, sve do 1928. godine kada je kompanija dobila zvanično ime Levi Strauss & Co.

Levi’s farmerke bile su prepoznatljive i po specifičnom štepu u obliku krila slepog miša na zadnjim džepovima, ali pošto su već 1936. konkurenti počeli da kopiraju takav štep, bilo je potrebno da se uradi još nešto po čemu će se Levi’s farmerke razlikovati od svih drugih. Onda su dodali malu crvenu etiketu koja je ušivena za zadnji džep i koja je dalje odredila sjajnu sudbinu ovog brenda.

Još jedna izmena logotipa sprovedena je 1971. godine kada je kompanija donela hrabru odluku da među svim velikim slovima od kojih se logo sastoji, ubaci malo slovo ,,e” čime je potvrđena autentičnost i kreativnost ovog brenda.
Kao i drugi brendovi, Levi’s svom logotipu posvećuje ogromnu brigu i pažnju, a istovremeno ima veoma liberalan pristup svojoj kulturi, za koju veruje da mora neprekidno da se razvija. Zato nije retkost videti različite varijacije Levi’s logotipa, nekada okrenutog vertikalno, nekada u drugim bojama i šarama, a čak i sami kupci često dobijaju priliku da sami personalizuju svoj Levi’s logo.

Zbog svega ovoga, Levi’s je jedan od napoznatijih brendova u istoriji mode i odevanja.