Ekspanzivna društvena mreža Instragram , oficijelno je najavila uvođenje dodatnih opcija kao vrstu zaštite od cyber nasilja. Samim tim društvena mreža će raditi na čuvanju i zaštiti vaše privatnosti. Prva alatka, koja je već na snazi, radi po principu veštačke inteligencije, koja skenira svaki komentar uvredljivog ili uznemirujućeg sadržaja.

Adam Moseri, čelnik Instagrama, na svom blogu navodi: “Nove opcije pružaju priliku ljudima da razmisle pre nego što ostave komentar ili da u ishitrenim slučajevima ponište komentar i tako zaustave da dođe do primaoca. Testirali smo opcije i došli do saznanja da podstiču korisnike Instagrama da ponište svoj komentar i podele odmereniji sadržaj.”

Druga alatka koja tek treba da se osposobi za upotrebu, tiče se mogućnosti da ograničite komentare Instagram naloga, koji vas uznemirava. Moseri je dodao da osobe koje ste stavili u “restricted” zonu neće imati uvid u vašu aktivnost na Instagramu. Takođe neće znati kada ste pročitili poruku koju su vam poslali u DM-u.

Za detaljnije informacije, ostanite uz Ho3 magazine!