Svakog 26. marta brend Nike proslavlja rođendan prvih Air Max patika proizvedenih 1987. godine. U susret Air Max Day eventu, Nike će promovisati „Give Fresh Air” kampanju sa svrhom podsećanja na razvoj vazdušastog đona.

Periodi razvoja linije Air Max, koji su obeležili brend Nike:

1. 70-tih godina inženjer Marion Frenklin Rudi došao je na ideju da stvori tanki, vazdušasti đon radi postizanja veće udobnosti. Skoro deceniju pre nastanka Air Max-a, 1978. godine, Nike Tailwind patike izbačene su na tržište kao preteča istoimenog modela.
2. 80-tih godina nastaju društvene promene, koje je legendarni dizajner Tinker Hatfil uspeo da pomno isprati. Uvideo je da društvo zahteva obuću koja će više odgovarati ulici nego formalnom sastanku. Želja za novim i neistraženim uslovila je nastanak Air Max-a.
3. 90-tih godina kompanija Nike kreće sa serijom novih Air Max patika tako što svake godine izbacuje novi model. Tada i počinje ogromna potražnja za ovim patikama, kojoj su umnogome doprineli razvoj hip-hop i dens scene, kao i casual moda.
4. Činjenica da pomama za Air Max modelom ne prestaje do danas, rezultovala je novim dizajnom svake godine. Ove godine u pitanju je Air Max 720 u potpuno novoj boji, grafici, printu i materijalu.