Kraj godine je sve bliži, ali ipak, ne idemo nikuda dok ne pogledamo nekoliko moćnih filmskih ostvarenja čije premijere su najavljene za ovaj mesec. Kada u obzir uzmemo i činjenicu da se dodela Oskara održava uskoro, jasno nam je da su neki od ovih filmova ozbiljni kandidati.

Ovog decembra imaćemo priliku da po prvi put gledamo animiranog Spajdermena, koji je rađen po uzoru na strip. Tu je i pomalo cinični novogodišnji Deadpool, kao i film ,,The House That Jack Built”, koji bi mogao da postane hit među hororima.

U nastavku pogledajte trejlere za filmove koji će poslednjim danima godine dati poseban šmek. Neke od njih moći ćete da gledate na velikom platnu u Cineplexx bioskopima.

Vox Lux (7. decembar)

Vox Lux prikazuje život pop ikone sa problematičnom prošlošću koja uzima sve veći danak.

Mowgli: Legend of the Jungle (7. decembar)

,,Knjiga o džungli” ispričana na malo drugačiji način, u fokus stavlja teškoće kroz koje Mogli prolazi kako bi ga životinje u džungli prihvatile.

Once Upon a Deadpool (12. decembar)

Originalni film ,,Deadpool 2” prekrojen u prazničnom duhu.

https://youtu.be/_jZeeDkw0lE

Spider-Man: Into the Spider-Verse (14. decembar)

Novi Spajdermen svet gde Spajdermen nije više solo igrač nego sada više njih nosi masku.

The House That Jack Built (14. decembar)

Naizgled komercijalan, ovaj film doseže velike dubine, a radnja prati serijskog ubicu tokom 12 godina i oslikava ubistva koja je počinio.

Mortal engines (14. decembar)

Hiljadama godina nakon što je civilizacija uništena usled kataklizmičnog događaja, ljudi su se prilagodili na uslove i novi način života je evoluirao.

Mary Poppins Returns (19. decembar)

Junakinja sa kišobranom se posle 25 godina vraća na velika platna.

Aquaman (21. decembar)

Akvamen otkriva priču u kojoj mladi Artur Kari saznaje da je naslednik trona podvodnog kraljevstva Atlantide u koje se mora vratiti i spasiti svoj narod.

Bumblebee (21. decembar)

Žuta Volkswagen buba koja je zapravo autobot i devojka po imenu Charlie razvijaju posebnu vezu i zajedno se bore protiv neprijatelja.