Osim što proizvodi automobile, Ford je započeo i projekat nazvan Interventions, u kome se tehnologije razvijene za auto industriju koriste u rešavanju svakodnevnih problema.

Ford je najavio niz uređaja koji bi trebalo da olakšavaju život, a prvi izum je kućica za pse specijalno osmišljena da smanjuje buku uzrokovanu grmljavinom i pirotehnikom. Veliki broj pasa doživljava traume u prazničnom periodu, kada su vatrometi i petarde veoma česta pojava. Vlasnici, takođe, imaju poteškoće sa umirivanjem svojih ljubimaca, a kada se u obzir uzme činjenica da psi imaju daleko izraženiji sluh od nas, jasno je zbog čega je strah od buke toliko veliki.

Ova kućica upešno rešava te probleme i sprečava da se naši najbolji prijatelji nađu u ovim stresnim situacijama.

Tehnologija sprečavanja buke funkcioniše tako što kada mikrofoni koji se nalaze unutar kućice registruju zvuk vatrometa ili neku drugu jaku buku, ugrađeni audio sistem emituje frekvencije koje tu buku značajno smanjuju ili potpuno sprečavaju i time se ljubimvu pruža osećaj potpune opuštenosti i bezbrižnosti.

Ovaj uređaj, međutim, još nije pušten u prodaju, ali verujemo da će biti lansiran sledeće godine i da će i psi i vlasnici praznike dočekati bez stresa.