Tokom nekoliko godina unazad, šopingholičari su napravili veliki pomak u izboru garderobe u pogledu njene održivosti.

Osećaj stida zbog kupovine polovne garderobe, bilo online putem ili u secondhand shop-u, odavno je isčezao. U prilog tome, lanci brze mode poput H&M, konstantno se razvijaju i nude izuzetno pristupačne cene odevnih predmeta koji postaju dostupni svačijem džepu.

Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca, H&M, koji već šest godina uspešno posluje u Srbiji, rešio je da plasira secondhand garderobu. Ovim potezom H&M želi da proširi svest kod svojih potrošača o uticaju brze mode na okruženje.

Modni brend H&M planira da lansira vodič za online kupovinu seconhand garderobe. Na matičnom, švedskom sajtu kompanije, u kategoriji & Other Stories pronaći ćete sve neophodne instrukcije za kupovinu polovnih krpica. Kako plan bude uspešno odmicao, novi H&M trend očekujemo uskoro i u Srbiji.

H&M kroz sukcesivne inovacije sprovodi strategiju održivog rasta i razvoja u budućnosti. Ženski top napravljen od pomorandžine kore, pruža transparentnu ekološku poruku.

Dodatno, H&M ohrabruje svoje klijente da recikliraju njihovu odeću sa željom da reciklirani materijal vrate nazad u radnju. Za svaku donaciju, H&M maloprodajni objekti poklanjaju svojim vernih klijentima posebne vaučere za kupovinu dodatnih aksesoara.

Koji je vaš stav povodom polovne garderobe?