U 21. veku sve može da bude “pametno” i dostupno. Iako nam tehnologija pruža ogroman intenzitet informacija na dnevnom nivou, svakako nam u velikoj meri olakšava život i uobičajene dnevne aktivnosti. Poslednjih godina, tehnologija namenjena kućnim ljubimcima dobija sve veći značaj. Već duži niz godina postoje “pametni” kreveti za merenje težine vašeg kućnog ljubimca i razne hranilice, koje precizno mere količinu hrane. Danas uviđamo sve veći trend veštačke inteligencije i njen upliv u savremenu tehnologiju.

Predstavljamo vam “pametne” uređaje, koji će zasigurno podsticati zdrav način života vašeg kućnog ljubimca.

MOOKKIE hranila

Mookkie je vrsta hranilice, koja je zasnovana na Volta veštačkoj inteligenciji. Činija u kojoj se drži hrana, opremljena je sa kamerom, koja na vrlo precizan način skenira vašeg ljubimca. U momentu kada ga prepozna, posuda sa hranom se automatski otvara.

PETRICS “pametan” krevet

Petrics je poseban krevet opremljen sa skalom za merenje težine. Kompletnu Petrics aplikaciju možete koristiti na telefonu i tako podešavati temperaturu kreveta.

PETCUBE kamere

Petcube nudi “pametne” kamere u dve serije: za pse i mačke. Oba proizvoda imaju integrisan Amazon Alexa sistem. Kamera vam omogućava da vidite svog psa, obratiti mu se i nahranite ga, bilo da ste kod kuće ili van nje.

VARRAM fitnes robot

Varram je igračka, napravljena sa svrhom da održava kondiciju kod životinja. Vaš ljubimac će biti aktivan po ceo dan, a vi ćete moći da ispratite njegovu aktivnost putem aplikacije.