Dipti Sharmu u svetu mode sigurno nećete prepoznati po imenu, ali njenu ekstravagantnu bob friziru i neobičan oblik lica nemoguće je zaboraviti. Egzotična Indijka je od pojavljivanja na modnoj sceni uspela da svoj neodoljivi look prikaže pod svetlima modnih velikana – Marc Jacobsa i Demna Gvasalia.

Kada je luksuzni francuski brend Balenciaga odlučio je da je uzme kao svoju muzu, Dipti je zablistala na Balenciaga modnoj reviji za kolekciju proleće-leto 2019.

Njen potencijal velike modne kuće su odmah prepoznale. Svojim izgledom kupila je Balenciagu i ušla u modnu istoriju kao jedna od vodećih indijskih lepotica. Njena sunarodnica, Bhumika Arora, je dugogodišnje zaštitno lice Balmain-a, dok je Pooja Mor štićenica Alexander McQueen stila.

Dipti je iskoristila svoje umeće da predstavi Indiju kao zemlju izraženog osećaja za estetiku. Njena prilika da prošeta u tradicionalnoj indijskoj nošnji, sariju, na Dolce&Gabanna Alta Moda reviji obeležila je pokretanje promena u svetu modu. Zahvaljujući njenom iznenađujućem probijanju na tržište u zadnjih nekoliko godina, velike modne agencije traže svoje nove modele upravo u Indiji.