Nike je predstavio svoju najinovativniju tehnologiju “Joyride”. Totalno drugačiji jastučasti sistem, Joyride, sačinjen je od lakih materijala, koji pružaju visok stepen akumuliranja energije. Joyride izum sastoji se od hiljade TPE mehurića, postavljenih duž stopala, na delovima koji pri hodu najčešće udaraju o zemlju. TPE mehurići su fleksibilni i prilagođavaju se u skladu sa stopalom. Stvara se osećaj kao da koračate po peni.

Kako uopšte funkcioniše Joyride tehnologija i zašto je osećaj koji stvara tako jedinstven? TPE mehurići su raspoređeni nejednako na svakoj od četiri zone duž stopala, u zavisnosti od tačke, koja ima najveći otpor sa podlogom. Tako npr. 50% od 8000 TPE mehurića smešteno je na peti, dok prednji deo obuhvata samo 5%. Joyride je već stigla na pijedestal i zauzela top mesto na listi Nike revolucionarnih tehnologija, uključujući Nike Air i Nike React.

Prve u nizu patika sa inovativnim sistemom su Nike Joyride Run Flyknit, koje su za sada dostupne samo počasnim članovima brenda, a od 15. avgusta i široj klijenteli. Ovo su preostali, planirani modeli Joyride tehnologije:

– Joyride NSW Setter (muški) i Optik (ženski) prodavaće se po ceni od 180$ od 7. septembra 2019.
Joyride NSW (unisex) prodavaće se po ceni od 140$ od 20. septembra 2019.
Joyride NSW Setter MMW prodavaće se po ceni od 200$ od 22. septembra 2019.

U komentarima nam napišite šta mislite o Nike Joyride tehnologiji.

Uživajte u galeriji ispod!