Već znamo da se očekuje da ovogodišnji iPhone modeli izgledaju veoma slično verzijama iz 2018. godine. Neki veruju da će jedina razlika biti dodatak više AR sposobnosti. Međutim, prema kolumni u Forbes-u koju je napisao Jean Baptiste Su, potpredsednik i glavni analitičar u kompaniji Atherton Research, Apple iPhone 2019 uređaji će imati USB-C port i Touch ID skener otiska prsta u ekranu.

Manji izrez u ekranu bi takođe mogao biti ugrađen u iPhone 2019 liniju, što ima smisla. Kako se tehnologija koja se nalazi u notchu smanjuje, Apple bi trebalo da bude u mogućnosti da smanji veličinu izreza. Pored ovoga, Apple bi mogao da doda TrueDepth kameru na poleđinu ovogodišnjih telefona. Za razliku od metoda strukturiranog svetla, koji se trenutno koristi na prednjoj kameri, Apple je istakao da razmišlja o korišćenju “Time of Flight” metoda na poleđini ovogodišnjih iPhone modela. Ovaj sistem je jeftiniji i lakši za proizvodnju od aktuelnog metoda.

Prelazak na USB-C može korisnicima iPhone-a omogućiti da lakše pronađu dodatnu opremu za svoj telefon. Takođe im može pomoći da pronađu jeftinije alternative kada je potrebno da zamene svoj punjač.

Izvor: benchmark.rs