Vraćajući se na početak 2000-ih, uviđamo da je sneakerhead kultura tek tada bila na pragu svog nastanka. Bilo je važno kupiti novi model džordanki po svaku cenu, pa barem za tu kupovinu izdvojili poslednji novac na kartici. Moda sama po sebi nije toliko pratila fluktuacije na sneakerhead sceni. Patike su bile priča i statusni simbol za sebe.

Nova era nastaje kada marketing uzima svoj primat. Uklopiti majicu, džemper, šorc ili haljinu sa patikama nije bilo toliko must-have kao danas. U današnjim modnim tokovima, apsolutno je bitno uskladiti najnoviji model Nike sa bojama i dezenima vašeg outfita.

Za vas smo priredili par saveta, za koje verujemo da će vam pomoći da se osećati prijatno u vašoj koži, bilo koje patike da ponesete.

Samopouzdanje je ključ svega!

Sa samopouzdanjem sve počinje i traje. Možda vam se desilo da se vaš odabir patika ne sviđa vašem prijatelju. Ne libiti se da nastavite da ih nosite, pokažite se, jer sebi ste najbitniji.

Nije sve u novcu.

Svidele su vam se luksuzne Balenciaga Triple S patike, ali ne možete da ih priuštite. Odlučite se za Pumu ili Nike. Sa kvalitetnim i stilskim komadom odeće, izgledaćete samouvereno i moderno.

Budite jedinstveni.

Napravite “secret” grupu na Facebooku ili “private” stranicu na Instagramu sa vašim unikatnim outfitom i brzim patikama. Dajte drugima inspiraciju da vas slede i budite realni sneakerhead u gradu.

Pomerite granice “poslovnog” dres koda.

Možda ste bili u prilici da radite za kompanije, koje su zahtevale od vas striktno poslovan dres kod. Koliko god da vam nije bilo prijatno da na +40 nosite sakoe, bili ste u obavezi da to ispoštujete. Međutim, bilo koja ustanova ne može da vam uskrati pravo da ponesete crne All Stars ili Air Force 1, Air Jordan, koje mogu glat da prođu kao cipele, a udobnost je zagarantovana.

Patike iz prošlog veka su želja mnogih.

Par Air Max modela iz 90-ih za današnje sneakers tendencije je i više nego poželjan. Malo po malo velika imena sportske industrije vraćaju na scenu Daytonu, Air Max 90, Air Force, The Roma Amor i druge znamenite modele. Modni revivali su uvek prisutni, a vi ćete biti sigurno popularni, ako se pojavite u jednom od ovih modela.