Nakon što je u aprilu najavljeno da će Londonska nedelja mode postati virtuelni događaj kao rezultat usled pandemije COVID-19, British Fashion Council objavio je više detalja o tome šta bi trebalo očekivati kada bude pokrenut ovog vikenda.

Od petka, veb lokacija Londonske nedelje mode ponovo će se otvoriti kao digitalna platforma, namenjena i ljudima iz modne industrije i potrošačima. BFC je pozvao dizajnere, brendove, medijske kompanije, prodavače i ostale kreativce da pošalju svoj sadržaj za uvrštavanje na platformu, koja će članovima javnosti biti besplatna za pristup.

Tokom poslednja tri meseca, dizajneri su imali sposobnost proizvodnje kolekcija koje su bili pod jakim uticajem krize COVID-19, što je prisililo većinu fabrika na privremeno zatvaranje i naglo zaustavilo lanac snabdevanja modne industrije. Kao rezultat toga, umesto tradicionalnih revija koje će predstaviti nove sezonske kolekcije, brendovi će prikazati različite formate digitalnog sadržaja.

Burberry RTW Fall 2020

Iako lajnapom dominiraju novi brendovi, u rasporedu su posebno odsutna većina međunarodno prepoznatljivih londonskih imena. Burberry, koji svoje kolekcije obično prikazuje u Londonu tokom februara i septembra, nije učestvovao. Virtualni događaj traje od 12. do 14. juna na vebsajtu Londonske nedelje mode, gde će uskoro biti dostupan ceo raspored.