Microsoftova video kampanja sa 150 zaposlenih i praktikanata poslala je transparentnu poruku proklamovanih vrednosti koje kompanija zastupa. Zaposleni su osam nedelja radili na kreiranju video materijala. Proglas koji su poslali javnosti ispraćen je sloganom “sve se dešava ovde”.

Snimak je nastao u korporativnom kampusu, sedištu kompanije u Redmondu. Na samom početku videa, zaposleni u razigranom ritmu, slave lik i delo koosnivača kompanije – Bil Gejtsa. Za Microsoft, Gejtsov doprinos industriji je više od ideala. Međutim, kako snimak odmiče, zaposleni daju kritiku na plasman telefona uz poruku: “svi naši proizvodi se dobro kotiraju u svetu, izuzev telefona”.

Microsoft Vista operativni sistem, popularno nazvan “Vistaster”, zbog svojih nepravilnost, pokrenut je 2007. godine. Microsoft se oprostio od Viste 2017. godine, a na njeno mesto stigao je i dan-danas veoma cenjen Windows 7. Vrlo slična, ali malo blaža situacija, dešava se sa Windows Mobile sistemom, kojem se prema zvaničnim navodima, približava prestanak proizvodnje zaključno sa krajem 2019. godine.

Da li je ovo budući podstek za razvoj kompanije? Procenite sami.