Talentovani dizajneri i istaknute kompanije širom sveta imali su priliku da svoje umeće pokažu u prestižnom modnu centru, Milanu. Arhitektura enterijera, handmade proizvodi i modni aksesoari zasijali su na ovogodišnjem Salone Del Mobile.

HO3 magazine je za vas specijalno pripremio fotografije najvećih instalacionih dostignuća, koja su sa sigurnošću obeležila milanski spektakl.

1. COS x Mamou-Mani

Jedna od najboljih dvorišnih instalacija napravljena je u saradnji modnog brenda COS i francuskog arhitekte Artura Mamua. Instalacija je dugačka 30 metara, sa preciznom arhitektonskom postavkom od 700 vešto konstruisanih blokova bio-opeke. Posebno je istaknut 3D print u kombinaciji materijala poput drveta i polimlečne kiseline. Francuski arhitekta evocirao je osećaj prirode i njene lepote kroz ovu instalaciju.

2. Dimore studio i Dior

Modna kuća Dior predstavila je 14 ekskluzivnih ostvarenja dizajniranih od strane Dimore Studia. Ova visoko ekskluzivna kolekcija virtuozno kombinuje različite metale (zlato, srebro I bronza) sa pleksiglasom i prirodnim ratanom.

3. Stone Island

Stone Island, znameniti italijanski modni brend, eksperimentisao je sa odećom i cutting edge tehnologijom. Brend je kreirao oko 100 odevnih predmeta za ovaj show. Proces izrade jakne na fotografiji odvijao se kroz nekoliko faza. Svrha jakih instalacionih svetala jeste da se prikaže kompleksnost ručne izrade predmeta.

4. Alex Chinneck

Britanski dizajner, Aleks Činek, konstruisao je instalaciju u obliku stare milanske zgrade sa specifičnim rajsferšlusom. Fasada visoka 17 metara sa galaktičkom plavom bojom, pruža kristalni efekat tokom noći.

5. Casa Ojalá

Mala kuća Casa Ojalá sa svega 27 kvadratnih metara. Napravljena je od ručnog, mehaničkog sistema, koji se prilagođava svakoj vrsti okruženja. Kućica je prenosiva i poseduje dve spavaće sobe, kupatilo, terasu, kuhinju i dnevnu sobu.

6. Pantanova

Ova instalacija čini redizajn Pantanova stolice iz 70-tih godina, koju je proslavio Džejms Bond. Novi danski dizajn može da se koristi u vidu stolice za sedenje ili kao skulpturalni detalj. Stolice su dostupne u dva dezena, u prirodnoj boji ili prelakirane po površini. Jastučići za stolice javljaju se u osam različitih boja.