Dua Lipa je svoj drugi album Future Nostalgia izbacila krajem marta 2020, tokom ranih dana pandemije COVID-19, što je značilo i da su svi nastupi uživo bili na čekanju do daljeg. Sad je konačno došlo njeno vreme. Dua Lipa izlazi na scenu 27. novembra – tačno osam meseci nakon izlaska albuma – na virtuelni koncert. Ovaj album je inspirisan diskom i plesnim podijumum, pa je iz tog razloga odlučila da napravi event „Studio 2054“, što je jasan omaž legendarnom njujorškom disko noćnom klubu Studio 54.

Na virtuelnom koncertu naći će se numere sa albuma, kao i pesme sa remiks albuma Club Future Nostalgia, i obećava fanovima da će lokaciju skladišta, gde će biti snimljen, pretvoriti u disco raj. Ulaznice za „Studio 2054“ krenule su u prodaju 30. oktobra, a paketi karata nude opcije za ekskluzivne pre show snimke kao i pristup After Show žurci, mada je nejasno kako će izgledati „zabavni“ deo tačnije sam nastup.

Pandemija koja je u toku primorala je pevačicu da dva puta ove godine izmeni datume turneje. Njena početna promena datuma za januar 2021. nedavno je pomerena za septembar 2021. nakon sve većih zabrinutosti za bezbednost.