Popularnost Bredli Kupera raste iz dana u dan. Zapažen je 2001. godine kada je odigrao fantastičnu ulogu Vila Tipina u TV seriji Alijas. Sledeći trijumf ostvario je kao direktor i scenarista filma A Star is Born (Zvezda je rođena). Ovo mu je donelo status nominovanog za dodelu Oskara 2019.

Postavlja se pitanje, koliko zapravo vredi celokupan projekat Zvezda je rođena i kako je on uticao na Kuperove finansije?

Očekivano, Kuperova odluka da načini svoj režiserski debi i oproba se na direktorskoj poziciji, već u samom startu donela je ozbiljan prihod. Statistički podaci američkog veb-sajta Box Office Mojo, govore da je film Zvezda je rođena dostigao bruto zaradu od 433.869.279 američkih dolara! Kako je filmska investicija iznosila „skromnih“ 36 miliona dolara, novac koji je ostvaren predstavlja ogromnu profitnu maržu. Pored navedenih angažovanja, Kuper je radio i na pisanju muzike za film. Između ostalog, nagrađen je za najbolju filmsku muziku u 2019. godini.

Pre grandioznog uspeha filma Zvezda je rođena, Kuper je zarađivao kolosalne sume novca. Prema Forbsovim zvaničnim informacijama, u 2014. godini Kuper je zaradio 46 miliona dolara, zahvaljujući svojim ulogama u Silver Lining Playbook (U dobru i zlu), American Hustle (Američka prevara) i Guardians of the Galaxy (Čuvari galaksije). U 2015. godini nije mnogo zaostajao za profitom, budući da je zaradio 41.5 miliona dolara.