Iako njujorška Nedelja mode zvanično počinje u ponedeljak, 11. februara, neke modne kuće su odlučile da svoje kolekcije prikažu i par dana ranije.

Tom Ford je iskoristio ovu priliku da skrene pažnju na malo drugačiji koncept koji je zastupljen u kolekciji jesen/zima 2019. Iako je inače poznat po glamuroznim i elegantnim kreacijama, ovoga puta modni brend je predstavio kolekciju koja odiše jednostavnošću i svedenim krojevima komada koji su pretežno rađeni u zagasitim bojama. Tom Ford je objasnio zašto je došlo do promene: ,,Nikada nisam bio od onih dizajnera na koje utiču dešavanja u svetu. Međutim, sve je teže ignorisati vesti. Osećam se frustrirano zbog svega što se dešava u svetu i Americi i zbog toga ne želim da nosim bilo šta izazovno ili agresivno i ne mogu reći da sam trenutno u stanju da takvu odeću kreiram.

Kolekcija se sastoji iz velikog broja odela jednostavnog kroja, kao i haljina rađenih u istom stilu. Ipak, provukao se i poneki upadljivi komad od svile, veštačkog krzna, ili sa efektnim detaljima kao što su cirkoni.

Pogledajte u galeriji najnoviju kolekciju koju je Tom Ford pripremio za ovu godinu.