Nike je izgleda pronašao veoma jasnu inspiraciju u legendarnoj video konzoli – Nintendo 64. Kako bismo odmah u startu naglasili ostvarenje saradnje, ova kolaboracija još uvek nije ozvaničena.

Zanimljivu ideju Nike je doslovno preuzeo iz Nintendo 64 dizajna i distinktivnih boja. Na prvi pogled, kompletno gornjište dosta podseća na Air Max 97 “Silver Bullet”, sa pridodatim Nintendo efektima.

Patike su perfektan odabir za gejmere i ljude koji poštuju Nintendo kulturu. Ako malo bolje uporedno pogledamo slike patika i konzole, primetićemo da su prepune pararelnih detalja. Žuta Air jedinica sugeriše na C dugme, dok plave i zelene linije reprezentuju A i B dugme kontrolera. Crveni, prednji deo aludira na “Start” dugme, a “Power” i “Reset” slikovito su odštampani na jeziku. Na ulošku se nalazi ESRB rejting etiketa sa natpisom “dizajnirano 1997”, koju je Nike istakao kao godinu nastanka Nintendo 64 konzole.

Nike Air Max 97 “Nintendo” realizovaće se 26. septembra, na dan proslave 23. rođendana Nintendo 64 konzole. Najranije se očekuje krajem avgusta u prodaji.