Nike nastavlja sa jačanjem svojih digitalnih kapaciteta sa novom Nike Fit scanning tehnologijom. Vođeni činjenicom da više od 60 procenata ljudi nosi neodgovarajuću veličinu obuće, kompanija Nike lansirala je pouzdan alat za merenje dužine stopala.

Opcija za merenje dužine stopala biće dostupna na tech-driven Nike aplikaciji. Fit scanning opcija radiće po principu veštačke inteligencije, naučnih podataka i različitih algoritama. Potrošači će biti u mogućnosti da koriste svoje kamere, kako bi skenirali stopalo. Celokupan proces skeniranja traje nekoliko sekundi i rezultira najadekvatnijom merom patika, koje priliče vašem stopalu.

U Nike prodavnicama od sada možete očekivati i Nike Fit prostirku, kako biste mogli da izmerite stopalo dok kupujete svoj omiljeni model. Naime, vaše je samo da stanete na Nike Fit prostirku, a prodavac će pomoću Nike aplikacije skenirati vaše stopalo. Takođe će postojati opcija “guest mode”, ukoliko planirate da kupiti patike za člana porodice ili vama blisku osobu.