YouGov BrandIndex zvanično je potvrdio filantropsku misiju Nike kompanije. Nike je plasiran na osmo mesto kompanija koje najviše vode računa o životnoj sredini i proklamuju društveno-odgovorno poslovanje. Adidas je rangiran na jedanaestom mestu.

Ispitivanja su sprovedena u periodu od 1. juna 2018. do 30. juna 2019. U tom periodu Nike je pojačao svoj društveni angažman. U septembru 2018, Kolin Kapernik je izabran za zaštitno lice “Just Do It” kampanje povodom 30. godina otkako je istoimeni slogan dospeo u medije. Zbog Kapernikovog učešća, kampanja je doživela brojne kontraverze i negodovanja Nike potrošača. Uprkos osporavanjima, kampanja je nominovana za dobijanje prestižne Emi nagrade. Ubrzo nakon “Dream Crazy”, Nike je izbacio drugu, takođe izuzetno motivišuću reklamu “Dream Crazier”. Baš u Nike duhu, reklama se obraća ženama u sportu i ohrabruje ih da ne odustaju od svojih ciljeva. Erupcija jakih emocija, borbenost i sportski duh preovlađuju. Dve izvanredne reklame dovele su do povećanja profita za 13% u četvrtom kvartalu 2018, prema zvaničnim izveštajima Nike kompanije.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=Fq2CvmgoO7I

Fantastičnih 25 kompanija shodno kriterijumima YouGov BrandIndex veb-sajta:

1. Google
2. WhatsApp
3. YouTube
4. Samsung
5. Facebook
6. Amazon
7. Ikea
8. Nike
9. Paypal
10. Netflix
11. Adidas
12. Uniqlo
13. Lego
14. Colgate
15. Almarai
16. Panasonic
17. Tylenol
18. LG
19. Visa
20. Toyota
21. Nivea
22. Booking.com
23. Galaxy
24. Al Baik
25. Alipay

Istraživanja orjentisana na odnos kompanije i okoline, sprovođena su na osnovu šest kriterijuma: impresija, kvalitet, vrednost, zadovoljstvo, preporuka i reputacija. Tehnološke kompanije preuzele su primat nad svim ostalim industrijama. Činjenica je da današnja digitalno-tehnološka era zahteva brzo prosperiranje.