Letnje Olimpijske igre održaće se u Tokiju. Za sportske dojmove, one predstavljaju priliku za pokazivanje neverovatnih veština. Olimpijski šampioni ulaze u anale sporta, a adekvatna obuća im pomaže da ostvare svoje ciljeve. U to ime, sportski brendovi koriste inovativna rešenja. Upravo to učinio je Nike sa epohalnom Running linijom.

Novo poglavlje u svetu patika za trčanje se konačno otvorilo. Za potrebe atletičara dizajnirane su četiri siluete: Air Zoom Alhafly NEXT%, Air Zoom Tempo NEXT%, Air Zoom Viperfly i Air Zoom Victory.

Air Zoom Alphafly NEXT% sastavljen je od Zoom jedinice u međuđonu, koja je ključni faktor za povećanje ekonomičnosti tokom trčanja. Duž stopala proteže se ploča od ugljeničnih vlakana za održavanje stabilnost i lagani prelaz sa pete na prednji deo stopala. Gornjište je pokriveno Atomknit vlaknima, što je naprednija varijanta Flyknit sistema. Nike Air Zoom Alphafly NEXT% izlazi na proleće.

Air Zoom Tempo NEXT% može se praktikovati za svakodnevne treninge, koji se ne tiču maratonske trke. ZoomX pena popunjava liniju od sredine do prstiju, dok je peta ispunjena React penom za zaštitu od spoljnih uticaja.

Air Zoom Tempo NEXT% očekuju se uskoro na nike.com po ceni od 200$.

Sledeća dva modela, Air Zoom Viperfly i Air Zoom Victory predodređena su za trčanje na kratke staze.

Air Zoom Viperfly specijalizovan je za trke do 100m. Atomknit gornjište je fleksibilno u prednjem delu sa svrhom povećanja protoka energije.

Air Zoom Victory su za malo veće distance u poređenju sa Viperfly. Kod Victory modela, Atomknit se adaptira u predelu pete.

Linija za kratke staze isključivo je bazirana na Olimpijske igre u Tokiju.