Iako je Apple tek predstavio svoje nove pametne telefone, iPhone XR, iPhone XS i XS Max, dobili smo nezvanične informacije o nanjnovijem modelu koji je još uvek u razvoju. Novi smartphone će se najverovatnije zvati iPhone XI i imaće čak tri kamere. Apple nastoji da sa svakim telefonom ponudi još veće mogućnosti za fotografisanje, pa ovoga puta neće to uraditi samo dodavanjem još jedne kamere, već implementiranjem nove tehnologije. Pouzdani izvori iz tech sveta sugerišu da kompanija razvija 3D kamera sistem koji koristi laserski skener za prikupljanje dubinskih informacija.

Uvećana realnost (augmented reality, AR) je, prema navodima, glavni fokus, a trebalo bi da pomogne kod kalibrisanja dimenzija, ali i kod fotografisanja u portret modu koji trenutno mora da se oslanja na softver za detektovanje objekata s prednje strane.


Kada je reč o samom dizajnu ovog telefona, veruje se da će biti sličan svom prethodniku i da će takođe doći u tri različite verzije. Budući da se Apple nije proslavio prodajom svojih poslednjih modela i da je uopšte opala popularnost ovog brenda, razvijanje novih tehnologija i pomeranje granica je logičan korak. Ostaje da sačekamo i saznamo da li će Apple ponuditi revolucionarni smartphone i povratiti vodeću poziciju na tržištu.