Prvobitno usmeren ka tematskim parkovima, velikim bioskopima, gotovo svim komercijalnim delatnostima, Sony Crystal LED našao se dostupnim za krajnje potrošače.

U aprilu ove godine, spektakularni Sony displej, širine 20m, 16K rezolucije, premijerno je predstavljen u Japanu. Instaliran je u Centru za istraživanja “Shiseido”, Jokohama. Impresivno tehnološko delo, sadrži 16 puta više piksela od 4K UHD pametnog televizora, odnosno 64 puta više piksela od regularnog 1080p TV-a. S obzirom na to da su modularni paneli proizvedeni tako da mogu da se spoje, bez suvišnih vizuelnih praznina, moći ćete da konfigurišete ekrane različitih veličina i rezolucija. Ogromna vrednosna prednost Crystal LED-a jeste dosta svetlije emitovanje prikaza u poređenju sa OLED-om. Ovoga puta, japanski mag krajnjim kupcima nudi skupoceni ekran i u 4K rezoluciji.

Nezvanično saznajemo da će cena 4K uređaja iznositi 720.000$, dok će 16K dostići vrtoglavu cifru od 5,8 miliona dolara. Na uštrb veoma stabilnog poslovanja i praćenja tehnoloških trendova, Sony je uspeo da se prilagodi ciljnim grupama različitog finansijskog ranga.