Pred kraj godine, podvlačimo sve račune i sumiramo utiske, a kada je reč o modi, pregledamo liste popularnosti različitih brendova. Jedno od takvih istraživanja donosi nam servis Lyst, koji radi na velikom uzorku ljudi. Lista najtraženijih logotipa kreirana je na osnovu 80 miliona kupaca iz 120 različitih zemalja sveta koji su ovde godine pretraživali određene pojmove. Logomanija je najizraženija 90-ih i ranih 2000-ih, ali sada se ovaj estetski trend vraća i jači je nego ikad. Logotip je svuda: na odeći, modnim dodacima, privescima za ključeve, pa čak i na mirsinim jelkicama u automobilima (Balenciaga je predstavila osveživač sa svojim logotipom i pritom je završila na sudu zbog kopiranja).

Po istraživanju Lysta, najpopularniji je logotip brenda Supreme, koji je nadrastao svoj streetwear status nakon kolaboracije sa Louis Vuittonom.
Na drugom mestu je sportski brend Champion koji se povratio zajedno sa estetikom 90-ih kada je bio jedan od kultnih brendova mlađe generacije.

Treće mesto zauzima poznati sportski brend FILA koji je srušio sve rekorde prodaje i potražnje ove godine, a vrhunac je bila kolekcija ostvarena u saradnji sa modnom kućom Fendi, a po uzoru na Supreme i LV.
Četvrto mesto pripada Pradi i to zahvaljujući ponovnoj popularnosti njihovih torbica koje su napravile neočekivani come-back u ovoj godini.
Pradu u stopu prati Fendi, brend koji je logomaniju doveo do savršenstva. Ove godine niste mogli izbeći njihov prepoznatljivi F logo na ulicama modnih metropola, a stavili su ga na sve od čarapa, majica, kapa, cipela, torbi, haljina….
Gucci je naravno na listi i to kao šesti najtraženiji logotip u 2018. a iza njega se smestila kuća Robe Di Kappa poznata po svojim najlonskim trenerkama u bojama. Na listi se našlo mesta za Versace, novi Celine i naravno Louis Vuitton koji je uvek u top 10 brendova na svetu.