Nova godina tek što je počela, a dani posvećeni modi već su u punom jeku. Nedelja visoke mode ovih dana odvija se u Parizu, što znači da su svi vrhunski trendseteri i modni umovi trenutno koncentrisani u gradu svetlosti (za slučaj da vam trebaju).

Sve kuće visoke mode organizovale su spektakularne revije i predstavile svoje nove kolekcije ljubiteljima mode koji su sa nestrpljenjem čekali ove dane.

Nije nimalo lako ispratiti zbijeni raspored revija, ni kao posetilac, ni putem interneta. Zato smo mi za vas izdvojili ono najbolje što se ovih dana dogodilo u Parizu.

Chanel

Karl Lagerfeld je za izradu ove kolekcije inspiraciju pronašao u pariskim vrtovima iz 18. veka. Floralni motivi su vezeni, naslikani i aplikovani na razne druge načine, a od materijala korišćeno je perje, čipka, pa čak i keramika. Čitava kolekcija prožeta je modernim komadima u klasičnom duhu, dok je poslednji model na reviji izazvao posebno oduševljenje – manekenka je imala dugački veo, koji je kombinovala sa kupaćim kostimom i kapom za kupanje. Chanel je izjavio da ,,mlada novog doba treba da krši pravila”.

Dior

Maria Grazia Chiuri osvežila je Diorovu strast prema cirkusu u kolekciji proleće/leto 2019. Komadi su potpuno oslikavali kostime koji su se koristili za cirkuske performanse, ali i sama revija potpuno je poprimila izgled cirkusa: sve se odvijalo u zgradi koja podseća na šator, a tu su bili i pravi cirkuzanti. Dior se odlučio za mirne tonove, sa tek ponekom bojom – akcenat je bio na detaljima i besprekornoj izradi.

Givenchy

Clare Waight Keller se za izradu nove kolekcije za modnu kuću Givenchy opredelila za najmoderniji mogući stil – želela je da svaki komad bude realna slika modernog doba. Kreatorka koja je dizajnirala venčanicu za Meghan Markle već je dokazala svoju genijalnost, a ovom jednostavnom, ali elegantnom i punom boja kolekcijom pokazala je da ima savršeno oko za detalje.