Sezona skijanja je u punom jeku i ski centri širom Evrope su krcati, iako se najveći talas očekuje u februaru i martu, mesecima koji su ljubiteljima zimskih sportova omiljeni jer su dani duži i topliji.

Evropa je bogata vrhunskim ski centrima, a najpopularniji, i po mišljenju iskusnih skijaša, najbolji su oni u Švajcarskoj, Francuskoj, Italiji i Austriji. U nastavku teksta je lista ski rezorta koji nude nezaboravno snežno iskustvo i staze iz snova, a uz to i još puno dodatnog sadržaja.

1. Alpe d’Huez

Ovaj rezort predstavlja savršeni spoj zabave, relaksacije i sporta i pogodan je za skijaše svih uzrasta, od početnika do profesionalaca.

2. Livigno

Ovaj ski centar proglašen je najboljim centrom u Italiji i ima savršeno uređene staze ukupne dužine 115 kilometara.

3. Kitzbühel

Ski centar koji skoro svake godine ponosno ponese titulu najboljeg skijališta na svetu nije potrebno previše opisivati: sofisticirano tirolsko skijalište koje kombinuje tradiciju sa modernim tehnologijama i pravi je izbor za svakoga ko želi pravi skijaški ugođaj.

4. Crans-Montana

Jedno od najboljih skijališta Švajcarske sa svojim jezerima, šumama, vinogradima i glečerima jednostavno oduzima dah.

5. La Plagne

Drugo skijalište na svetu po ukupnoj dužini staza – neverovatnih 425 kilometara! 70% ukupne površine ski centra se nalazi na nadmorskoj visini preko 2000m, što garantuje vrhunsko iskustvo.

6. Avoriaz

Ovaj ski centar je Meka ne samo za skijaše, već i za ljubitelje snouborda. Ceo kompleks je namenjen isključivo pešacima, automobili su zabranjeni, pa ne postoji baš ništa što bi moglo da pokvari idilu.

7. Zermatt

Luksuzni ski centar godinama privlači zaljubljenike u prirodu, skijaše i alpiniste. A tu je planinski vrh koji je oslikan na kutiji Toblerona.

8. Courchevel

Jedno od najpoznatijih skijališta na svetu, Courchevel nudi originalno i sirovo alpsko iskustvo.

9. Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix-Mont-Blanc prvi je ski centar u Evropi i u celom svetu poznat kao legendarno mesto na kome se okuplja džet set.