Zara je milionima žena omiljena modna adresa za šoping, a sada bi mogla da postane i meka za zaljubljenike u makeup. Ovaj popularni španski high street brend odlučio je da zakorači dublje u beauty vode i da pored parfema koji godinama krase police Zara prodavnica, predstavi i svoje prve makeup proizvode.

Ovo je početak Zara makeup kolekcije koja će u budućnosti nesumnjivo imati mnogo širi asortiman, a za početak u prodaju dolaze ruževi. Ako zavirite u web shop brenda, primetićete kako veliki broj modela iz Zara lookbook-a za zimu nosi upravo ove ruževe, koji su podeljeni u nekoliko kategorija. Prvenstveno su tu Ultimatte ruževi, klasični bullet ruževi koji usnama daju baršunasti, visoko pigmentovani efekat, a dostupni su u 12 nijansi i prodavaće se po ceni od 10-ak funti.

Ovim tradicionalnim ruževima pridružuju se i oni tečni. Biće dostupni u osam nijansi, a Zara ističe kako ćete ih savršeno naneti u samo jednom potezu četkice po usnama. Brend kao glavnu prednost ovih ruževa ističe njihov sastav bogat arganovim uljem i vitaminom E, koji doprinose hidrataciji usana. Svaki od ovih ruževa može se kupiti zasebno ili zajedno kao deo limitiranog seta – Ultimatte Trio Set, u nijansama koje su krasile usne modela u velikoj Zara kampanji za jesen/zimu 2018/2019.

Brend svoje prve make up proizvode opisuje kao visoko kvalitetne, inovativne, zabavne i, naravno, pristupačne. Svetski mediji pišu kako nas ova kolekcija za sada ipak neće dočekati u Zara prodavnicama, već isključivo na Zara web shopu.