Zimska sezona zahteva veću otpornost obuće na sve zahtevnije vremenske prilike. Izdržljivost se neretko vezuje za dosadan dizajn. U sportskoj industriji, tzv. vizuelna tehnologija doprinela je da patike sa fleksibilnim sistemom izgledaju sve, samo ne dosadno.

Bilo koji brend da favorizujete, predstavljamo vam atraktivne modela, čiju tehnologiju prati gradacija na sneaker sceni.

Salomon S/Lab XA-COMP ADV

Brend Salomon poznat je po terenskim patikama visoke rezistencije. Linija S/Lab se posebno izdvaja u svojim svedenim bojama, jer sadrži 3D đon. Konstantna stabilnost postignuta je i po najhrapavijim podlogama. Težina patika je svega 340g i ne morate da se mučite oko pertlanja.

ASICS GEL-Kinsei OG

IGS je prvi high-tech sistem, koji je uveo ASICS. On se prilagođava stopalima i dopušta prirodniji hod. Međutim, Japanci se tu nisu zaustavili. Na ovom modelu sproveden je TRUSSTIC sistem za održanje stabilnosti i BIOMORPHIC FIT za podršku komforu.

Li-Ning Arc Ace

Kompaniju Li-Ning osnovao je bivši kineski olimpijac tokom 1990. godine. Futuristički obrisi u dizajnu prate ljudsku anatomiju. Phylon đon-jedinica kod Arc Ace modela kompletirana je sa veoma gustom penom radi olakšanja skoka i udara sa zemljom.

Nike Shox TL

Shox silueta koristi praznine na međuđonu i đon od Pebax materijala, koji vidno minimalizuju osećaj težine prilikom kontakta sa zemljom. Zbog usklađenog vizuelnog efekta i tehnologije, Shox TL drži svoj status na visokom nivou u prodavnicama širom sveta.

adidas Y-3 FYW S-97

BOOST tehnologija je svojevrstan simbol inovativnosti 21. veka. Kada se na izvanredan patent doda dizajn Jodži Jamamota, dobiju se multifunkcionalne patike. Pored BOOST pene, Primeknit gornjište konstruisano je od kože i premium antilopa.

Nike ACG React Terra Gobe

ACG (All Conditions Gear) linija donosi novo otkriće u pogledu materijala i tehnologije. React Terra Gobe karakteriše Nike React u delu međuđona za lagodniji korak, dok sastav gornjišta osigurava postojanost.

adidas Originals ZX 4000 4D

Pojavivši se prvi put 2017. godine, adidasova 4D tehnologija doživela je nebeski uspeh. Ovaj sistem nije samo estetski primamljiv, već dopušta maksimalan povratak energije.

Nike Adapt Huarache

Poslednja u nizu ekspanzivnih Nike perfomansa – Adapt Huarache. Patike su pre svega namenjene trčanju i sličnim sportskim aktivnostima. Revolucionarna FitAdapt tehnologija pokreće samovezivanje. LED svetla nalaze se u središnjem delu, za njih postoji posebna aplikacija, koja uz pomoć vaše komande može da promeni boju svetala na patikama. Model je kompatibilan sa smartfon aplikacijom.

Matthew M. Williams x Nike Free TR 3

Maslinasto zeleni Vibram krampon može da se odstrani. Njegova upotreba je opciona, u zavisnosti da li želite lagane patike za trčanje ili gojzerice nalik gležnjačama. Trake su takođe podesive, a sve sa svrhom da se vaše stopalo zaštiti.