Domino park koji se nalazi u Bruklinu, nedavno je bio predmet kritika zbog privlačenja gomile posetilaca, a koji su kao takvi ignorisali smernice za socijalno distanciranje koje je grad postavio da bi umanjili širenje koronavirusa. Osoblje je tako reagovalo slikanjem belih krugova na površini travnjaka, a u pokušaju da odgovori na kritike.

30 simetričnih sfera su napravljene kredom, slojevito na vrhu trave travnjaka i prečnika su 2,5 metra. Svaki krug je oslikan 1,5 metara jedan od drugog, što je preporučena dužina koju preporučuje centar za sprečavaje širenja virusa da bi se zaustavilo širenje korona virusa.

Projekat krugova, iako naizgled jednostavan u implementaciji i izvođenju, neophodna je akcija tokom krize COVID-19. Kako je New York jedan od najvećih gradova sa široko rasprostranjenim slučajevima koronavirusa, Domino Park i njegovi krugovi zapravo su bili jedan od prvih javnih parkova koji su preduzeli mere u jačanju socijalne distance. Jednostavnost i neposrednost očigledno su se isplatili, jer park navodi da su posetioci počeli da ih pravilno koriste gotovo odmah. Po ugledu na Domino park, i drugi parkovi su počeli da ograničavaju broj svojih posetilaca, a pored parkova i nekoliko plaža je takođe kao meru sprovelo ograničenje broja posetilaca.