U poplavi tekstova o zdravoj ishrani, dijetama, brzom mršavljenju, najboljim sportskim aktivnostima, usudili smo se da napravimo top listu najboljih burgera u Beogradu. Naravno, kandidati na listi se redovno smenjuju, i non stop se pojavljuju novi restorani i burger barovi, ali nekako smo uspeli smo da se odlučimo za trenutne favorite.

1. Submarine

Submarine se fokusira na bio i organske sastojke, sa povrćem iz domaćeg uzgoja. Iako su nastali u Zagrebu, Submarine je stigao i do Beograda, a njihove burgere možete probati na dve lokacije: u ulici Kralja Petra 20a ili na Vračaru, u Vojvode Šupljikca 33. Pored burgera, Submarine služi i kaše sa čia semenkama, zdrave salate i kolače. Ako ste raspoloženi za malo drugačiju viziju burgera, ovo je restoran koji će vam to i pružiti.

2. Burger House Bros.

Burger House Bros. možete naći na dve adrese: u Nikole Spasića 3 i u Mileševskoj 65. Jedan od najstarijih burger barova u Beogradu, koji pored burgera služi i sendviče, ali i širok asortiman priloga. Ako ste vegani, opet ste na pravoj adrei jer u ponudi se nalazi i veganski burger! Svake subote i nedelje Burger House Bross. organizuje brunch buffet, tako da ovih dana ne morate mnogo da razmišljate o tome gde ćete na doručak.

3. Intergalctic Diner

Intergalactic Diner posebno je zanimljiv jer je enterijer ovih dajnera preuređen u svemirskom duhu, sa njihovim prepoznatljivim crvenim foteljama i džuboksovima. Kako je sve u intergalaktičkom stilu, tako i burgeri imaju originalne nazive. Intergalactic dajnere možete naći na sledećim adresama: Internacionalnih brigada 22, Bulevar Nikole Tesle 3, Žarka Vukovića-Pucara 1 i Obilićev venac 3.

4. Fat Boys

Relativno novi burger bar, Fat Boys pored odličnih burgera u svojoj ponudi ima i krilca, kesadilje, sendviče, itd. Ukoliko morate da se odlučite samo za jednu stvar, naša preporuka je definitivno Sloppy Joe.

5. Burgos

Ok, ovaj burger bar ima baš sve vrste burgera – klasični, američki, srpski, meksički, kineski, ma kako god da ste raspoloženi, ovde ćete naći nešto za sebe.