Bali je jedno od onih odredišta koje gotovo svaki zaljubljenik u putovanja ima na listi destinacija koje mora posetiti barem jednom u životu. Ostrvo u Indoneziji koje je savršena kombinacija prekrasne prirode, čarobnih plaža, turističkih naselja, odlične hrane i još hiljadu stvari privlači turiste iz svih krajeva sveta. Zadivljujuća priroda je ono što će vas najviše očarati pa ako tražite mesto gde ćete se u potpunosti opustiti i napuniti baterije, Bali je svakako mesto na koje se morate uputiti.

Upravo se na Baliju nedavno otvorio mali eco-friendly hotel koji je savršena skrivena oaza usred džungle, stvorena za sve one koji su u potrazi za nešto drugačijim smeštajem na kojem se možete povezati s prirodom. Nazvan Lift Bali, hotel se sastoji od tri kućice na drvetu, a svaka je nazvana prema jednom slavnom autoru pa tako postoji Ernest Hemingway, George Orwell i Stanley Kubrick kuća.

Lift Bali se nalazi između pirinčanog polja i bujne džungle u selu Penestan, u blizini grada Ubuda. Svaka kućica je drugačija pa se tako, recimo, George Orwell kuća prostire na 2 sprata, dok Stanley Kubric kuća ima veliku terasu natrkivenu krovom od bambusa. U svakoj postoji bračni krevet za dvoje ljudi, kupatilo i divan nameštaj rađen po meri, a pogled na prekrasnu prirodu u kojem gosti mogu uživati iz svakog ugla ono je što će svakoga sigurno očarati.

Osim divnog enterijera, i eksterijer je vredan divljenja. Gostima je na raspolaganju mali bazen, sauna, ležaljke, a postoji i deo za rekreaciju gde, između ostalog, možete vežbati jogu. Ako poželite otići iz ovog prirodnog raja u civilizaciju, na kafu ili na večeru, do Ubuda vas deli samo kratka vožnja.